Phone

+40 (21) 222-4405

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

pe care le auzim de clienții noștri

 • După mulți ani în afaceri, vreau să mă retrag. Cum mă puteți ajuta?
  În funcție de situație (ex. dacă antreprenorul este implicat în gestionarea afacerii sau este mai degrabă un acționar pasiv), există diferite moduri de a păstra valoarea creată până acum și de a asigura o tranziție lină către un nou acționar. O echipă de conducere puternică poate juca un rol important în atragerea unui investitor care poate duce compania mai departe în dezvoltarea sa sau chiar să își asume poziția de acționar. Am făcut multe astfel de tranzacții (vezi secțiunea „Clienții noștri’’), implicarea noastră variind de la găsirea succesorului potrivit pentru afacere, stabilirea unui interval de evaluare, asistență în timpul procesului de due dilligence și până la sprijinul în negocierea documentelor de tranzacție.
 • Vreau să cumpăr o afacere. Oferiți acest serviciu?
  Echipa noastră a avut numeroase mandate de cumpărare. Putem interveni de la elaborarea planului de afaceri și cuantificarea rezultatelor potențiale derivate din achiziția propusă până la identificarea țintelor de achizitie corecte, care maximizează rezultatul consolidării. Asistăm cumpărătorul în procesul de due diligence, în obținerea de finanțare pentru achiziție, în elaborarea unui model financiar consolidat și în negocierea documentelor tranzacției. De asemenea, putem asigura monitorizarea după achiziție a procesului de integrare și a performanței financiare.
 • Caut să-mi unesc forțele cu un partener strategic. Puteți ajuta?
  Am întâlnit acest tip de solicitare în multe tranzacții (vezi secțiunea „Din portofoliul de proiecte’’). Dacă nu ați identificat încă partenerul potrivit, vă putem ajuta să îl profilați, pe baza cerințelor dvs. și vă prezentăm o listă de ținte potențiale. Odată ce stabilim împreună o listă scurtă cu cele mai adecvate opțiuni, elaborăm o structură potențială a tranzacțiilor (schimb de acțiuni, fuziune, vânzarea controlului sau a unei participații minoritare, majorare de capital, vânzare totală în etape etc.) și scenarii diferite. Redactăm materiale de prezentare care explică proiectul pentru părțile vizate și oferim sfaturi și îndrumări pe parcursul întregului proces până la finalizarea tranzacției.
 • Oferiți consultanța juridică și fiscală necesară?
  Nu oferim consiliere juridică și / sau fiscală, dar lucrăm în coordonare cu toți consultantii implicați într-o tranzacție (specialiști din industrie, consilieri juridici, consilieri fiscali, consultanți de mediu etc.). Lucrăm cu parteneri pentru a integra complet echipa de asistență în tranzacție (consilieri legali, fiscali, de mediu, specialiști din industrie etc.)
 • Cât durează o tranzacție de vânzare / cumpărare a companiei?
  Nu există două tranzacții identice; dimensiunea, specificul sectorului, mediul economic general și complexitatea structurii, toate au o influență asupra duratei unei tranzacții. Cea mai rapidă tranzacție la care am participat a durat 3 luni, dar am fost implicați și în tranzacții care s-au întins pe mai mult de 12 luni. În medie, ar trebui luată în considerare o durată de 6 luni de la primul contact până la semnarea contractelor de tranzacție. Ulterior, în funcție de aprobările necesare (cerințe de reglementare, aprobare CC, aprobare CSAT etc.), mai poate dura câteva luni până la definitivarea tranzacției.
 • Aș dori să accesez o finanțare de capital. Aveți expertiză în astfel de proiecte?
  Nu numai că suntem familiarizați cu modul de operare al fondurilor cu capital de risc, dar membrii echipei noastre sunt printre pionierii acestui sector în România. Cunoaștem bine fondurile care operează în țară și avem, de asemenea, acces la fonduri regionale sau internaționale de dimensiuni diferite și cu strategii de investiții diferite. În astfel de tranzacții oferim sprijin deplin antreprenorilor locali de la inițierea contactului, până la negocierea pe termen lung și până la realizarea investiției.